Receptek

Spenótos Muffin

HOZZÁVALÓK

4-6 főre 45 perc

600 g leveles spenót

olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

bors

250 g tejföl

200 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt

1 tk szódabikarbóna

A tetejére:

fekete és fehér szezámmag

reszelt parmezán sajt

Elkészítés

A spenótot kissé megvágjuk, serpenyőben olívaolajon párolni  kezdjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Az így elkészített spenótot egy nagy tálba tesszük, hozzákeverjük a többi hozzávalót. A sütőt előmelegítjük légkeverésen 160 fokra. A muffin formákat kikenjük olívaolajjal, mindegyik kapszlit kétharmad részéig töltjük masszával, tetejüket megszórjuk szezámmaggal és reszeltsajttal, az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.